Skoči na glavno vsebino Vrtec v Knjižnici Bovec Vrtec v Knjižnici Bovec – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Vrtec v Knjižnici Bovec

Obiski in razstave 2016/2017

Knjižnico Bovec  so celo šolsko leto pridno obiskovale skupine iz Vrtca Bovec. Otroci so na obiskih spoznavali knjižnico, knjige in poslušali pravljice na izbrane teme. Skupine so v knjižnici redno vsak mesec razstavljale svoje izdelke.

Skupina »Balončki« Žaga in skupina »Metuljčki« Soča

 

 

 

 

 

 

Skupini »Čebelice« in »Žabice«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupina »Mehurčki«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupina »Škratki«

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupina »Žogice«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupina Žogice je, poleg obiska knjižnice in standardne razstave, ob zaključku celoletnega projekta »Gradovi« v Knjižnici Bovec uredila posebno razstavo ter v vrtec povabila knjižničarko.

 

 

 

 

 

 

O njihovem projektu so pisali tudi v Primorskih novicah:

 

»V Vrtcu Bovec so otroci ustvarjali na temo grajskih zgodb


Bovške otroke spodbujajo k ustvarjalnosti vzgojiteljice in starši – v tesnem sodelovanju; tako so v tamkajšnjem vrtcu (Vrtec Bovec) minulo šolsko leto znova sklenili s projektom, ki je otroke spodbudil k likovnemu in glasbenemu ustvarjanju ter igranju. 

Vzgojiteljici Irena Maver in Tanja Fratnik sta pripravili in izpeljali projekt Gradovi v pravljicah. Ta je otroke popeljal v svet princes in princev, kraljičen in kraljev in drugih junakov pravljic, ki jih radi poslušajo. Od aprila do sredine junija je dvaindvajset otrok homogenega oddelka drugega starostnega obdobja, štirih in petih let, skupina Žogice, izdelovalo gradove, kralje in kraljične, krone …, igralo različne igre (glasbene, rajalne in prstne), poslušalo in si pripovedovalo pravljice o gradovih, za konec pa so obiskali ostaline Tolminskega gradu, kjer so se med drugim podali na lov za skritim zakladom. V bovški knjižnici, s katero vrtec redno sodeluje, so razstavili izdelke, ki so jih otroci ustvarili v sklopu projekta, v vrtcu pa so otroci odigrali pravljici Sneguljčica in Trnuljčica. Projekt je potekal v tesnem sodelovanju s starši otrok, ki so svoje nadobudneže spodbujali k ustvarjanju in jim delali družbo tudi na potepu do Tolminskega gradu. 

V Vrtcu Bovec je bilo to že drugo »pravljično« leto. Tudi lani so pravljice gosto vtkali v delo z otroki; ob koncu šolskega leta so izdali ilustrirano pravljico Zajček in njegovi prijatelji, ki so jo skupaj napisali starši otrok, ti pa so pravljico tudi odigrali.«

Obvestilo o cestni zapori
SeniKnjig letos tudi v občini Kobarid

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

DOSTOPNOST