Zaključek projekta Primorci beremo 2016

Jubilejna, deseta sezona primorskega branja je za nami. Ideja za skupno pobudo k dvigu bralne kulturne se je porodila v Knjižnici Cirila Kosmača Tolmin leta 2007. V naslednjih letih se je projekt razširil v vse primorske knjižnice in postal najširši slovenski projekt spodbujanja branja. V tem desetletju smo uspeli doseči zastavljeni cilj – povečati zanimanje za slovenske avtorje in njihova dela.

V desetih letih je akcija pritegnila 8.075 bralcev, ki so skupaj prebrali kar 61.465 knjig slovenskih ustvarjalcev. Samo letos je 929 Primork in Primorcev prebralo 8.188 knjig. Uspešnih bralk in bralcev, ki so od 20. aprila do 11. novembra prebrali 5 proznih in eno pesniško zbirko, je bilo 777. Izbirali so med 71 naslovi proze in poezije.

V vseh oddelkih Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin je letos sodelovalo 72 bralk in bralcev in projekt jih je uspešno zaključilo 65. Prebrali so 536 knjig, med njimi so jim bile najbolj všeč Odred Dese Muck, roman Sebastjan in most Toneta Partljiča, biografsko-tekaška pripoved o Heleni Žigon Bela dama Jasmine Kozina Praprotnik ter knjiga Boštjana Gorenca – Pižame SLOLvenski klasiki.

moje-zivljenje-z-almo

Ob zaključku vabimo vse sodelujoče in ostale obiskovalce na monodramo Moje življenje z Almo Karlin v izvedi igralke Barbare Vidovič. Na prireditvi v sredo, 7. decembra, ob 18h bomo uspešnim bralcem in bralkam podelili priznanja in knjižne nagrade, vsi sodelujoči pa bodo sodelovali v žrebanju za nagrado, ki jo podarja turistična agencija Tmin Tours, enodnevni izlet v tujino za eno osebo.

Razstava Arhivi - zakladnice spomina
Tolmin, gostujoče mesto Slovenskega knjižnega sejma v Ljubljani

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

DOSTOPNOST