Skoči na glavno vsebino 2021 2021 – Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

2021

Festival Bralnice pod slamnikom 2021

Letošnji literarni festival Bralnice pod slamnikom se posveča problemski literaturi za mlade. Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin je kot soorganizator k sodelovanju povabila osnovne šole in vrtce v Posočju.

Od četrtka 20.5. je v Knjižnici Tolmin na ogled razstava VVZ Ilke Devetak Bignami, enota Volče. Ustvarjali so otroci iz skupine Zmajčki. Ustvarjali so na podlagi knjig Mamin zmaj (Jaaks Piret) in O mišku, ki ni imel sani (Lepp Kadri).

Vrtec Volče je obiskala knjižničarka Polona in jim s pomočjo namiznega gledališča predstavila pravljico O rusici, ki je pregnala grdinico iz lisičje hišice. Otroci so z zanimanjem poslušali in z radovednostjo opazovali lutke. Na koncu so si otroci lutke z zanimanjem tudi ogledali.

 

 

 

V Knjižnici Kobarid od 24.5. naprej razstavljajo otroci iz Vrtca pri OŠ Simona Gregorčiča Kobarid, skupina Sovice in Metuljčki. Prebrali so si knjigo Mandi, ne jezi se (B. Weninger).

 

V Knjižnici Bovec je razstava otrok iz Vrtca Bovec. Prebrali so si knjige na temo varstvo okolja; Lepo vedenje do okolja (Muha, V.), Planet brez odpadkov (French, J.), Varujmo okolje (podobe za najmlajše), Zeleni otok in Sivi otok (Gantschev, I.), Travnik, dober dan (Zagorc, I.). Na podlagi knjig so ustvarili čudovite izdelke.

 

V veliki dvorani Kulturnega doma Bovec smo gostili gledališče Kukuc s predstavo Smetiščni škrat. Predstavo so si ogledali otroci iz Vrtca Bovec in oddelka Žaga.

Otroci so sodelovali v projektu Bralnice pod slamnikom, v mesecu maju so se pogovarjali in brali različne knjige na temo ekologije, v Knjižnici Bovec so pripravili razstavo izdelkov na podlagi prebranih knjig. Kot zaključek temu smo jih povabili na predstavo pred pričetkom poletnih počitnic.

DOSTOPNOST